APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. 

Garage Pluim is een RDW-erkend keuringsstation en heeft daardoor de bevoegdheid om uw auto te keuren. Wij controleren uw auto zorgvuldig en eventuele bijkomende kosten om uw auto APK-waardig te maken met u overleggen, voordat wij tot eventuele reparatie overgaan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u waar u aan toe bent. Moet uw voertuig gekeurd worden? Plan dan online een afspraak in. 

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Bij een APK gaat er bijvoorbeeld weinig aandacht uit naar de toestand van de motor, waardoor u zelfs een dag na de APK al met onherstelbare pech kunt komen te staan. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

APK.jpeg